Lyssna på inslagen

Efter helgens knivdåd i Sollentuna, vad säger 15-åringar här på Gotland om våld och vapen i deras vardag. Miljöpartiet ser ingen katastrof om P18 försvinner från Gotland. Svenska kyrkan ska värma upp kyrkorna på miljövänligt sätt. Vad är en terrorist och vad är en soldat?

Gotlänska ungdomar om knivdramat i Sollentuna
I helgen blev en tonåring knivdödad av en annan tonåring vid ett bråk utanför Stockholm. Att unga går omkring med kniv är inte bara ett storstadsfenomen. Polisen säger att vapen bland unga blir allt vanligare även på Gotland. Det cirkulerar bland annat knivar. En tjej om går i nionde klass berättar att hon brukade bära kniv.

Lokalpolitiker om P18:s framtid
Det är ingen katastrof om P18 på Gotland läggs ner. Det tycker miljöpartiets Heidi Plisch inför regeringens förslag på fredag, om vilka militära förband som ska läggas ner.
Eter samlade Anna-Maria Bauer, Leif Dahlberg och Heidi Plisch för att diskutera vad som görs från de gotländska lokala partierna inför försvarspropositionen.

Billig värme ska spara Svenska kyrkans pengar
Det kostar allt mer pengar att värma upp dom gotländska kyrkorna. Särskilt för små församlingar på landsbygden har det här blivit ett problem. Nu satsar svenska kyrkan på att ställa om till mer energianpassade system. Tor Broström är lektor i energiteknik på högskolan och en av dom som arbetar med projektet energiomställning i kyrkor.

Vem är terrorist?
Terrorist är ett ord som används ofta nuförtiden. Men i internationell rätt finns det faktiskt ingen definition på vad en terrorist är. Annika Östman gav sej ut i Visby för att höra vad folk tycker är skillnaden mellan en soldat och en terrorist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".