Lyssna på inslagen

Elever på gotländska skolor höll tyst minut till minnet av offren i Beslan. Gotsam förebereder sig för flytt, men får de någon användning för sina nya lokaler om P18 försvinner? Efter har Torsburgen blivit mycket mer svårtillgängligt, tycker gotländska kulturorganisationer som vill öppna området.

Skolelever hedrade terroroffer
Runt om på landets skolor hölls klockan tolv en tyst minut för att hedra minnet av de barn och vuxna som dog i gisslandramat i Beslan i södra Ryssland. Också här på Gotland har en del skolor hållit tyst minut, bland annat på Södervärnskolan i Visby.

Gotsam hoppas på fortsatt militär på Gotland
Nu är Gotsam snart klara med sina lokaler. Gotsam som är en ny slags samverkan mellan olika gotländska myndigheter har fått nya lokaler intill polishuset i Visby. Men frågan är vad som händer med projektet ifall P18 skulle försvinna. Gotsam har en högre kvalitet om P18 finns kvar, säger projektledaren Åke Fagelberg.

Svårt att promenera längs Torsburgen
Efter den stora branden vid Torsburgen på östra Gotland för tolv år sedan har området blivit väldigt svårtillgängligt för besökare. Det är stora döda träd som fallit över stigarna som gör att det är svårt att ta sig fram.
Tre kulturorganisationer på Gotland har lämnat in en skrivelse till länsstyrelsen där de vill att stigarna i området öppnas för att göra det lättare för besökare att promenera där.
Ann-Mari Rickardsson är sekreterare i Torsburg hembygdsförening och hon tycker det är tråkigt att tillgängligheten försämrats.

Bosniska lantbrukare på Gotland
Just nu är två företrädare för lantbrukarorganisationer från Bosnien-Herzegovina på Gotland för att lära sig hur gotländska bönder organiserar sig. Med hjälp av tolk  diskuterade de med Stig Pettersson, som är regionchef för LRF på Gotland, skillnader i lantbrukarorganisationerna mellan Bosnien och Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".