Lyssna på inslagen

Hur är det att arbeta ombord på en helikopter dagarna efter olyckan i Gryts skärgård? Vi pratar med helikopterpersonal om riskerna. Kommunen vill förbättra luften i Norrbackaskolan i Visby för fem miljoner kr, men skyddsombudet säger att det inte behövs. Vi går också på ett seminarium där vi letar var framtidens jobb finns.

Vill inte ha ny luft
Norrbackaskolan i Visby ifrågasätter beslutet om att förbättra ventilationen i skolan. Kommunens tekniska förvaltning har bestämt att luftkvaliten ska förbättras i höst, men skolan tycker inte att det är värt pengarna. Skyddsombudet Hans Andersson tycker att luften är bra som den är och vill gärna göra en ny mätning för att kartlägga luftkvaliten.

Här finns jobben
Var finns jobben inom den offentliga sektorn? Det var den stora frågan när Trygghetsrådet under tisdagen hade ett seminarium i Visby för arbetssökande. De jobb det kommer handla om är främst riktade till högskoleutbildade inom vård, skola, socialtjänst och försäkringskassa. Här får ni höra de arbetssökande Thommy Ingman, Åsa Cedergren och Jan-Erik Rötkönen som alla är på jakt efter ett nytt jobb.

En av arbetsplatserna där det förväntas finnas jobb i framtiden är högskolan. Här hör ni adjunkten Bengt Jönsson berätta om planerna.

Helikoptersköterska berättar
I lördags störtade en helikopter i Gryts skärgård och i eter idag träffade vi Ingrid Elner som är narkossköterska och arbetar på båda de helikoptrar som används inom sjukvården på Gotland. Hon berättar om hur det är att arbeta ombord och först berättar hon om hur det kändes när hon fick höra talas om olyckan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".