Lyssna

Hur det gick med de hemliga inspektörer som granskade kroglivet i somras och vad händer nu? Innebandy, fotboll, ishockey, rally och ridsport; det blir svettigt för öns sportpublik i helgen. Och vilka kläder ska man få ha på sig i skolan?

Hemliga inspektören berättar om sommaren
För första gången smög i somras ett litet gäng anonyma inspektörer på krogarna i Visby. De var utsända av kommunen för att kontrollera om krogarna skötte sig och höll sig till det som var överenskommet för deras tillstånd att servera alkohol. Vi har träffat en av dem som hade det här jobbet och han säger att krogarna, i stort, skötte sig.

Så tycker krögare om kontrollen
Krogbesökarna tilläts bli alldeles för fulla och det slarvades med kvitton. Det var några av de synpunkter kommunens hemliga inspektörer som bevakade Visbys krogar i somras kommit fram till i en utvärdering. Krögaren Lennart Rosenlund driver Restaurang Munkkällaren vid Stora torget i Visby diskuterar resultatet med kommunens alkoholhandläggare Åsa Olofsson.

Hål i näsan godkänt på Solberga
En rektor på en skola i Stockholm har i ett brev till föräldrarna förklarat att eleverna inte får se ut hur som helst. De får inte klä sig för utmanande, inte ha för tajta kläder, inte sminka sig för mycket och inte vara piercade. Bianca Nordenhall, Camilla Jacobsson och M Elaine Sandström på Solbergaskolan i Visby fick beskriva sitt utseende.

Sport i helgen
Innebandy, fotboll, ishockey, rally och ridsport. Det blir mycket att hålla reda på för öns sportpublik i helgen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".