Lyssna

Serveringsställen som inte sköter sig kan få sitt namn publicerat på webben. Besparingsförslag oroar öns diabetiker. Öns två socialdemokratiska riksdagsledamöter presenterar sina motioner och vi gör ett besök på yrkes- och studiemässan.

Krog med anmärkning kan hamna på nätet
Häromveckan fick Jönköpings kommun rätt av Datainspektionen att publicera sina inspektioner av ett antal pizzerior i kommunen på internet. Ett beslut som innebär att fler kommuner kan komma att följa efter. Lennart Torndahl, byråinspektör på Gotlands miljö- och hälsoskyddskontor, tycker att det vore en självklarhet att publicera inspektionsrapporter på webben.

Besparingsförslag skapar oro hos diabetiker
Runt om i landet pågår det en förändring inom diabetesvården. I två landsting har förändringarna redan skett och snart kommer den också till Gotland. Gotlands kommun vill spara pengar genom att göra större upphandlingar av material från läkemedelsföretag, men diabetikerförbundet oroas över att det blir sämre för de sjuka. Drygt 2600 personer på Gotland har idag diabetes och det blir fler.

Gotländska s-motioner i riksdagen
På tisdagen gick den allmänna motionstiden i riksdagen ut. Våra gotländska riksdagsledamöter, socialdemokraterna Lilian Virgin och Carina Grönhagen, som ersätter Christer Engelhart, har lämnat in en rad förslag. Vi har gjort en sammanfattning.

Studie- och yrkesmässan igång
Svetsar, sång och musik och vatten. Det var mycket ljud när årets studie- och yrkesmässa började i rackethallen i Visby, för bland annat de niondeklassare som ska få hjälp och råd om vad de ska göra när grundskolan tagit slut.

Bush eller Kerry på högskolan
Om knappt fyra veckor är det dags för presidentvalet i USA. Den 2 november är det dags. Men redan på onsdagskvällen var det dags för ett seminarium vid Högskolan på Gotland om valet där Eric Sundström, ordförande för socialdemokratiska studenter, talar. Han har själv jobbat nära den amerikanska politiken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista