Lyssna

Ett nytt affärscentrum i Naturfarmas gamla lokaler vill sliteföretagarna som köpt fastigheten ha. Nu flyttar mössen och råttorna in. Rysk ockupation bakom försvaret på Gotland. Fart, hopp och kast - efter många inställda gånger hölls skol-DM i friidrott på Gutavallen. I helgen är de gotländska idrottslagen borta, men Ida Sandin är i hemmavatten.

De vill satsa på nytt centrum i Slite
Fem personer har bestämt sig för att satsa på ett affärscentrum i Slite. Ett fastighetsbolag har bildats och de tar nu över Samhalls gamla lokaler. Tanken är service och butiker med inriktning på hus och hem.

På jakt efter tuggade elkablar
Så här års flyttar gnagarna inomhus. Mössen och råttorna lockas in i våra hus av såväl värmen som maten. Men gnagarna orsakar också en hel del skador, särskilt om de ger sig på sladdar och elledningar. kan leda till stora problem som kortslutningar och bränder.
Roland Kinberg är skadeförebyggare och åker runt till lantbrukare för att kolla hur det ser ut med till exempel kablar och armaturer, om råttor och möss har varit på dem.

Invasionen 1809 starten för Gotlands försvar
På lördagen är det Regementets dag på Wisborgsslätt. En av de sista som det ser ut som eftersom i regeringens förslag P18 ska läggas ner och vara borta den sista juni 2006. Apropå det här och regementets dag har vi talat med militärhistorikern och före detta chefen för P18 Bengt Hammarhjelm om försvarets historia på Gotland. Så här säger han själv om hur det känns i ett gammalt militärhjärta om förslaget att lägga ner P18.

Dags för Endre att visa bortaformen
Om det var mycket som hände på Gotland i sportväg förra helgen är det betydligt mindre nu. Radio Gotlands sportchef Owe Järlö, hur kommer det sig?

Äntligen stod eleverna i startblocken
Så blev det då äntligen av. På fredagen hölls skol-DM på Gutavallen i Visby. Det har ju blivit uppskjutet tidigare på grund av vädret. Och inte var det särskilt varmt och torrt nu heller, när närmare 900 elever från de flesta av öns skolor samlades för att tävla.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".