Lyssna

Vad hände egentligen när Gotlandsbåten krockade i hamnen? Hör om bonden som nu slutar odla ekologiskt och Curt Broberg som började plugga på gamla dagar. Är östercentrum i Visby fult? En stadsplanerare tycker att centrumkärnan inte är så vacker som gotlänningarna tycks tro.
Vi har också pratat med chefen för campingnäringen som tycker att politikerna inte tar deras synpunkter på allvar. 

Färjekrocken
I tisdagskväll råkade den lilla snabbfärjan HSC Gotlandia ut för en olyckshändelse när den körde in i piren vid inloppet till Visby hamn. Vår reporter Tommy Lundberg stämde träff med Destination Gotlands vd StenCrister Forsberg för att få veta vad som hände.
 

Östercentrum inte attraktivt
Stadsplaneraren Janne Sandahl tycker att östercentrum i Visby är rörigt och kanske inte så tilltalande som boende på Gotland tycks tro. Här hör ni Sandahls ord och reaktionerna från gotlänningar på östercentrum.

Ekologisk bonde - men inte längre
Från att ha varit en varm förespråkare av ekologisk odling i många år, har han nu gått över till att använda både konstgödsel och bekämpningsmedel. Bo Hammar började med ekologisk odling för nära 20 år sedan, men nu slutar han med det.

Pluggar efter femtio
Vi fortsätter vår serie om tvära byten i livet. Folk som byter yrken, börjar studera eller hoppar på någonting helt nytt. Ett liv som mjölkbonde på norra Gotland var det tänkt för Curt Broberg. Men livet ville annorlunda.

Vill förbättra kvaliten på campingplatser
Under två dagar har Gotland gästats av den nytillträdda vd:n för Sveriges camping och stugföretagares riksorganisation, Lars Isaksson. Här ger han sin syn på kvaliten på den gotländska campingen.

Utlokalisering - för vem?
Är ”utlokalisering” ett positivt eller negativt laddat ord? Efter försvarsnedskärningarna vill ju många att regeringen ska utlokalisera jobb till Gotland och gotlänningar jublar när det blir fler jobb till ön. Men när det nu diskuteras att kultur och fritidsförvaltningen ska flyttas från Visby till Roma, då gnälls det från det egna ledet. Är ”utlokalisering” ett bra ord bara om det inte gäller den egna verksamheten?
 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".