Lyssna

Det blåser nya vindar på Östercentrum i Visby - vad säger handlarna om att OBS vill flytta från Östercentrum? Vi också berättar om känslorna i Fårösund efter att Nimbus utökar verksamheten och nyanställer. Möt också Ylva som gjorde ett vägval mitt i livet. Vi uppmärksammar också helgens idrott på elitnivå.

Österhandlare om Obs flytt
Det händer saker kring Östercentrum i Visby. Sedan tidigare är det bestämt att det ska bli ett nytt biografkomplex och att gamla brandstationen ska bli hotell. Men nu vill Obs stormarknad flytta bort från Öster. Men vad säger man då i affärerna runt omkring om att Obs vill flytta därifrån? Lotta Friberg är butiksansvarig i hälsokostbutiken i Gallerian.

Glädje och optimism i Fårösund
”Vi gör vågen och tackar.” Det är en av reaktionerna efter att det på torsdagen blev klart att Nimbus köper Gotlands varv, något som på sikt kan ge 50 nya jobb. Nimbus platschef Krister Winberg har förhandlat länge om lokalerna i Fårösund och är förstås nöjd nu.

Allt inför helgens sport
Det blir mycket sport på elitnivå i helgen med både basket och innebandy.

Ylva började studera
För tre år sen tog livet en helt ny vändning för tvåbarnsmamman Ylva Syvertsen från Dala-Järna. Henne möter vi i den femte och sista delen i Utbildningsradions serie Tusen vägar till kunskap. Maud Granberg träffade henne i stallet där hon hjälpte en av sina flickor att få ordning på hästen Rabalder inför en ridlektion.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".