Lyssna

Ansökningarna om friår hopar sig på arbetsförmedlingen. Varje dag får Gotlandshem klagomål om dålig luft i lägenheterna, och nu ska problemen undersökas. Men redan nu är det klart att det ska bli bättre luft i Romaskolan. Destination Gotland avskaffat väntelistor för de som inte får plats på båten. Det finns gotländska spår i melodifestivalen 2005 - och Danne Attlerud är inblandad igen.

Ingen väntelista för båtresenärer
Destination Gotland har avskaffat väntelistorna för de som inte får plats på båten. Många sugna resenärer möts alltså av beskedet att det är fullbokat och att det inte går att ställa sig på väntelista. Erik Johansson som är kapacitetsansvarig på Destination Gotland förklarar varför man i stället har överbokningar.

Många frågor om lägenhetsmiljö
Har du dålig lukt i din lägenhet? Mögel? Är vattnet för kallt? Ja, det är frågor som Gotlandshem vill få svar på i en lägenhetsinventering som nu ska sätta igång i två kvarter i Visby. Enligt Gotlandshems tekniska chef, Lena Ragnar, ringer det ofta hyresgäster med frågor eller klagomål på just inomhusmiljön i deras lägenheter.

Nu ska Romaskolans luft bli bättre
Efter åratal av problem med dålig luft ska Romaskolan nu äntligen få bättre luft, i alla fall i de värst utsatta klassrummen. Speciella skåp ska lösa ventilationen tills den större ombyggnaden börjar år 2006.

Allt fler vill ha friår 2005
Från årsskiftet införs i hela landet möjligheten att ta en paus i arbetet och låta någon arbetslös träda in på arbetsplatsen istället. På Gotland kan ett 80-tal personer komma i fråga för den här arbetsmarknadspolitiska manövern. Det är många kommunanställda som sökt, noterar arbetsförmedlingens chef i Visby, Lena Andersson. Och ansökningarna fortsätter att komma in...

Ödet ready för Danne Attlerud
Nu är det klart vilka låtar som tävlar i 2005 års melodifestival, och som den lokalradio vi är, undrar vi förstås om det finns något av Gotland med. Och den första de flesta tänker på då är nog den gotländske låtskrivaren Danne Attlerud...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".