Lyssna

Visby hamn står sig bra i konkurrensen med de riktigt stora kryssningshamnarna i Europa. Att Burmeister säljs till Faktab Finans beklagas av såväl turistchefen som av Aftonbladets skvallerjournalist. Stora planer inför invigningen av Vikingaåret 2005, och barn tvingas att acceptera en sämre vardag än vuxna, enligt Barnombudsmannen.

Turistchefen beklagar försäljningen av Bur
Faktab Finans är på väg att köpa nöjespalatset Burmeister i Visby innerstad, som vi berättade i nyheterna i morse. Det är kommunen som äger fastigheten, som Faktab finans vill göra till personalmatsal och kontor. Turistchefen Anders Murat beklagar att det Burmeister vi är vana vid försvinner.

Mindre kändisskvaller från Visby
Burmeister har blivit ett populärt ställe för Nöjessveriges innefolk på somrarna. Att stället nu säljs för att bli personalmatsal är något som upprör nöjesjournalisten Daniel Nyhlén. Han jobbar som skvallerreporter för Aftonbladet och har bevakat Burmeister för tidningen många gånger.

E-type och Victoria till Gotland?
Gotland Vikingaön är ett stort projekt som planeras inför nästa år. Invigningen sker i februari och planerna börjar ta form.

Visby hamn lockar kryssningstrafik
Visby hamn är en av norra Europas mest populära hamnar för kryssningstrafiken. Med sina 120 anlöp om året är det bara de stora städerna som kan konkurrera med Visby. Det berättar Maria Guggenberger, marknadsansvarig för den internationella kryssningstrafiken i Stockholms hamnar.

Barns vardag sämre än vuxnas
Gotland följer riksgenomsnittet när det handlar om hur kommunen lever upp till den så kallade barnkonventionen. Men samtidigt är barns vardag ofta sämre än vad vuxna skulle acceptera. Det säger Barnombudsmannen Lena Nyberg som är på Gotland idag för att träffa såväl kommunpolitiker som tjänstemän och olika verksamhetsledare.

Guld och silver till P18-kockar
Joakim Larsson och Peter Svensson är två kockar i det militära kocklandslaget som till vardags kockar på P18. Och det har gått bra för dem med ett guld och ett silver. Segern fick de i klassen varm mat, berättar Peter Svensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".