ETER ONSDAG 10 NOVEMBER

Gotlands polischef protesterar mot att utlovade pengar inte tycks komma, men rikspolisstyrelsen säger nej. Besvikelse när utbyggnaden av kommunalt vatten och avlopp dröjer. Det kommer att göras nya dykningar för att hitta fler av besättningsmänen i den nedskjutna DC3:an.

 

Polisen vill ha utlovade pengar
Rikspolisstyrelsen vill inte ge polisen på Gotland extra pengar nästa år för de sjutton polismän som anställts. Den gotländska polisen ville ha 8,5 miljoner till, men det har rikspolisstyrelsen sagt nej till. Oacceptabelt, tycker polischefen Anette Wilén.

 

 

Inga mer pengar från rikspolisstyrelsen
Men Ann-Sofie Löth som är ekonomidirektör vid rikspolisstyrelsen tillbakavisar kraven. Det finns ingen överenskommelse, säger hon.

 

 

Besvikelse över försenat VA-nät
Utbyggnaden av VA-nätet på Högklint söder om Visby skjuts på framtiden. Orsaken är att ett par fastighetsägare i området överklagat ärendet. Göran Blomgren är avdelningschef på tekniska förvaltningen.

 

 

Nya dykningar till DC-3-an
Det kommer troligen att göras nya dykningar öster om Gotska Sandön i vår för att hitta fler av besättningsmännen i den nedskjutna DC-3-an. Det säger Anders Linnér som är försvarshögkvarterets talesman i DC-3-frågan.