ETER ONSDAG 17 NOVEMBER

Allt fler gotlänningar kommer till de möten Anonyma alkoholister håller. Massor av extrajobb är vad som krävs för gotländska jordbrukarfamiljer som har lägst inkomster av alla jordbrukarfamiljer i hela landet. Lärarförbundet på Gotland är missnöjda med att lediga lärartjänster inte annonserats ut. Vi tittar närmare på förberedelserna inför den stora barnfesten.

 

Vägen bort från flaskan
Allt fler personer som kommer till AA, Anonyma alkoholisternas möten på Gotland. De senaste två åren har antalet besökande ökat med 25 procent. Vi ska nu träffa två personer som går regelbundet till mötena. Vi kallar dom för Kalle och Lisa, eftersom AA av tradition inte går ut med deltagarnas namn offentligt.


 

Arbete utanför egna gården allt viktigare
Gotländska lantbrukare har det kärvare ekonomiskt än kollegorna på fastlandet. Så har det varit de senaste tre åren, enligt Statistiska centralbyrån, SCB.
Lantbrukarna Leif och Elisabeth Myr i Hogrän behöver många extrajobb för att få ekonomin att gå ihop.

 

 

Missnöje med att lediga jobb inte annonserades ut
Läget ser mörkt ut för blivande grundskollärare att få jobb på Gotland till vårterminen. Just nu finns bara vikariat. Samtidigt har det funnits lediga lärarjobb på Gotland som aldrig annonserades ut. Hör representanter för fack och arbetsgivare kommentera.

 

 

Barnfest för Gotlands barn planeras
På lördag ordnas en stor barnfest på Borgen i Visby. Anledningen är att Barnkonvensionen firar sitt femtonde år. Det är Rädda Barnen som ordnar festen med hjälp av pengar som samlades in av Romateatern i somras. Just nu är förberedelserna i full gång.