ETER tisdag 28 december

Katastrofen i Asien fortsätter att prägla livet för många gotlänningar. En särskild krisgrupp har inrättats på Visby flygplats för att ta emot resenärer som kommer hem. Vi pratar med Anders Pettersson som arbetar med att samordna katastofhjälp i hela världen.

Hjälper att hjälpa
Anders Pettersson arbetar inom Unicef med att samordna hjälp till katastrofområden av den typ som drabbat delar av Asien. Här berättar han vad organisationen kan göra.
Reporter: lars.eskelind@sr.se

Krisgrupp på flyget
På Visby flygplats har det inrättats en särskild krisgrupp som ska ta hand om de gotlänningar som kommer hem från det jordbävningsdrabbade Thailand. Här hör ni Susanne Hultemar och Ann-Kristin Hellström från krisgruppen.
Reporter: eric.thorsson@sr.se

Stor oro vad som hänt hemma
Människor som ursprungligen kommer från de jordbävningsdrabbade områdena följer utvecklingen via internet och telefon. Kon Fong Lew har vuxit upp i Malaysia och hon berättar att hennes släktingar klarat sig bra.
Reporter: annika.ostman@sr.se

Alkolås i lastbilar
En lastbilschaufför blev av med körkortet efter att ha kört berusad. Vi frågar transportörerna Ulf Ahlqvist och Göran Nygren varför det inte finns alkolås i lastbilar.
Reporter: lasse.ahnell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista