Eter fredag 4 februari

Om en vecka kan det bli konflikt inom transportsektorn. Vi hör åkare berätta vilka konsekvenserna kan bli. Statliga myndigheter väntas flyttas till Gotland och kommunen förbereder sig att möta de önskemål som personalen kan ha. Idag gör också ett nygammalt inslag comeback, Nyeter.

Nyeter
Nyeter är ett oskyldigt programinslag inom Eter där redaktionen tar sikte på aktuella händelser från ett satirperspektiv. Här är fredagens upplaga.

Transportstrejk
Ett 60-tal åkerier på Gotland berörs när Svenska Transportarbetarförbundet varslar om konflikt sedan förhandlingarna om ett nytt avtal med Biltrafikens Arbetsgivareförbund strandat. Varslet innebär bland annat en blockad mot övertids- och merarbete. Åkericentralens vd Göran Nygren berättar om hur varslet påverkar.

Brevfrågor om flytt till Gotland
Häromdagen kom det ett brev till kommunen. Det var en av de alla statliga anställda som kanske kommer att flyttas till Gotland. Den här personen jobbar på Riksantikvarieämbetet, och hon hade massor av funderingar. Eter var nyfikna på vad som hade hänt med brevet.