ETER TISDAG 8 FEBRUARI

Eter tisdag handlar bland annat om vad som händer med P18:s lokaler när förbandet läggs ned. Kommunledningen har varit där och kollat vad som finns. Kommunen tänker nu också satsa på att bli årets studentkommun 2007, men för att klara det krävs mer samarbete med högskolan. Och kvinnoprästmotståndaren Göran Beijer ska bli biskop i den nybildade missionsprovinsen.

Gotland vill bli årets studentkommun
Högskolan och kommunen ska nu ta varandra i handen och blickar framåt. För Gotland ska bli årets studentkommun år 2007 är det tänkt. Men det är en bit dit. I rankingen som varje år görs av tidningen studentliv, så kom Gotland på 27:e plats förra året och nu måste kommunen och högskolan samarbeta bättre för att ro satsningen i hamn.

kommunen sneglar på militärlokaler
Vad händer med P 18:s lokaler efter det att regementet läggs ned? Än så länge är det oklart, men Gotlands kommun börjar nu visa intresse. Häromdan var det en grupp från kommunen som fick en rundvandring på regementsområdet.

Kvinnoprästmotståndare blir biskop
Kvinnoprästmoståndaren Göran Beijer var i helgen med vid vigandet av de nye biskopen för Missionprovinsen. Själv kommer han också att bli biskop det här året i Missionsprovinsen. Vad är då det här för företeelse i Svenska kyrkan? Så här säger Göran Beijer om att fira nattvard tillsammans med en kvinnlig präst.

Vanvårdade lamm upptäcktes för sent
Ett fall av vanvård av lamm har konstaterats på mellersta Gotland. Sylve Pettersson i Hemse som är förtroendevald inom Swedish Meats svarar på frågan om myndigheterna ingriper tillräckligt snabbt.

Filmare stänger gata
På torsdag är det dags igen för gatuavstängningar. De boende på två ställen i ett kvarter i Visby uppmanas att inte ställa sina bilar på gatan eftersom det ska bli filminspelning.