ETER FREDAG 11 FEBRUARI

Gratis bussturer och politker på bussarna, kan det få fler att åka buss? Hör politiker och resenärer berätta. Tjäna pengar på att tippa vinnaren i melodifestivalen hos svenska spel och att få bredband i innerstaden kan bli knepigt. Det är lite av innehållet i Eter fredag.

Gratis för bussåkare
Fredag och lördag kan man åka buss gratis, och som grädde på moset bjuds det på kaffe på busstationen i Visby. Det är en kampanj för att få folk att ställa bilen och ta bussen istället. Eters reporter Patrik Widegren gick ner och kollade läget på busstationen.
När det är gratis bussar, då gäller det ju att passa på, det tänkte Tommy Malmqvist i Gammelgarn som drog med sig sina kompisar för att göra en lite festligare bussresa.

Länsstyrelsen träffar riksantikvarien
Riksantikvarieämbetet föreslås ju flyttas från Stockholm till Gotland och protesterna mot förslaget har varit väldigt många. På redagen besökte Lennart Edlund, från länsstyrelsens livsmiljöenhet Riksantikvarieämbetet för att träffa riksantikvarien och vi undrade varför...

För mycket bredband i Visby
Brist på kapacitet gör att den som vill ha bredband inkopplat inte kan få det.
- Tyvärr, stationen är fulltecknad och du kan inte få bredband. Så skriver t.ex Tele 2 till en lyssnare i Visby. Roger Erixon är butiksansvarig hos Telia i Visby och han bekräftar att det nu är fullt i en av Visbys fyra telefonstationer, den i innerstaden.

Höga odds i melodifestivalen
Satsa pengar på vem som vinner melodifestivalen, kan det vara nåt? Det tycker i alla fall svenska spel som nu fått tillstånd att sätta fasta odds på de tävlande bidragen.