ETER MÅNDAG 14 FEBRUARI

Vad beslutas och hur går diskussionerna i kommunfullmäktige? Direktrapport från sammanträdet. 
Betodlarna på ön håller årsmöte idag. Eters Annika Östman kollade läget.
Och hur står det till med hjärtat? Idag måndag, på alla hjärtans dag, kunde man få en gratis undersökning i Gallerian.

Livlig debatt i kommunfullmäktige
Idag måndag var det kommunfullmäktigesammanträde, och en av frågorna som diskuterades var höjda avgifter för kryssningsresenärer som kommer till Gotland samt högre avgifter för att skeppa betor.

Reporter Katarina Hedström.

 

Mindre betalt för betor
Framtiden för betorna är väldigt oviss. Förhandlingar pågår på en mängd olika plan och med många olika aktörer. Enligt det senaste förslaget från EU kommer odlarna att få 40 procent mindre betalt nästa år. Torbjörn Kotz är en medelstor betodlare i Vall. Han tycker ändå att han kan se framtiden an.

Reporter Annika Östman.

 

Högt blodtryck?
Idag måndag är det alla hjärtans dag och vad passar då bättre än att kolla blodtrycket? Det kunde man göra i gallerian i Visby där sjuksköterskor tillsammans med medlemmar från hjärt-lungsjukas förening informerade.

Reporter Patrik Widegren

 

Färdtjänstomställning ger problem
Det blir förändringar inom färdtjänsten ganska snart. Den första mars tar företaget Samres i Norrköping över beställningen av sjukresor och färdtjänst på Gotland. Idag är det SOS-alarm på Gotland som tar emot beställningarna. Förändringen innebär en övergångsperiod, som kan bli problematisk, säger Göran Lohren, trafikplanerare för Gotlands kommun.

Reporter Johanna Holm.