ETER TISDAG 15 FEBRUARI

Kommunens personaltidning kostar för mycket, det tycker läraren Anneli Utas som tycker att pengarna kunde användas bättre. Och gotlänningen Mikael Lundgren har fått en utmärkelse av Estlands president, Eter tog reda på mer om detta. Betodlarföreningen på Gotland mister sin ordförande Roland Rodebjer ett år för tidigt eftersom han hoppar av. Och så gör vi ett besök i pulkabacken vid gråboskolan, där man har ”må bra”-vecka…

Dyr personaltidningen ger mindre pengar till läromedel
Kommunens personaltidning Insidan får skarp kritik av Anneli Utas. Hon är en av kommunens många anställda och jobbar som slöjd och svenska lärare i Stenkyrka och Fole. Eter besökte henne i skolan för att höra om hennes irritation kring kommunens personaltidning. Hör också tidningens ansvarige utgivare Ulrika Holm bemöta kritiken.

Reportrar Annika Östman, Lars Eskelind

 

Han fick utmärkelse av presidenten
Mikael Lundgren från Etelhem har av Estlands president tilldelats Maarjamaa-korset av femte klassen.

Reporter Lars Eskelind

 

Betordförande hoppar av
Under måndagen kom beskedet att Roland Rodebjer hoppar av posten som ordförande i Gotlands betodlarförening ett år tidigare än planerat. Nu blir det istället Svante Runfeldt från Klinte som ska ta över.

Reporter Annika Östman

 

Friluft på schemat i Gråbo
I veckan är det ”må bra”-vecka på gråboskolan, och nu ska vi få träffa några barn i förskolan på Gråbo. Och de flesta av dem verkade inte ha något emot att vara ute.

Reporter Patrik Widegren
Medverkande: Fritidspedagogerna Anneli Edman och Kerstin Tyrsén