ETER ONSDAG 16 FEBRUARI

Hur farligt är det att ha träslöjd? Under veckan gör arbetsmiljöverket inspektioner i skolornas slöjdsalar.
Gör gas av Gotlands sopor, det tycker en ledande konsult inom biogasbranschen som anser att detta är framtiden.
Eter tar också upp frågan om vilka värderingar som finns hos unga idrottskillar.

 

SLÖJDSALAR GRANSKAS
Hur farligt är det att ha träslöjd? Den frågan vill arbetsmiljöverket ha svar på. I veckan inspekterar man skolornas slöjdsalar här på ön. På tisdagen var man i Solbergaskolan, och upptäckte då att två av maskinerna saknade de skyddsanordningar som krävdes och därför fick eleverna inte längre använda maskinerna.

Reporter Patrik Widegren

 

GASIGA SOPOR ÄR FRAMTIDEN
Hur ska vi ta hand om soporna på Gotland? Det har ju talats om förbränningsanläggning å ena sidan och en rötgasanläggning å andra sidan. Att ta hand om sopor och restprodukter för att sen omvandla till gas, rötgas eller biogas, är framtiden. Det tror Leif Lindow, en av världens ledande konsulter när det gäller biogas. Han ser sopor som en tillgång för lantbruket.

Reporter Lasse Ahnell

 

IDROTTSKILLARS VÄRDERINGAR STUDERAS
Affären med tre hockeyspelare som haft sex med en kvinna på ett hotellrum ska granskas på nytt av överåklagare för att undersöka om brott begåtts. Frågan man ställer sig är hur den här typen av händelse kan ske. Sitter det i idrotten? Jesper Fundberg på Stockholms universitet har studerat värderingar hos unga idrottskillar och så här reagerade han på händelsen.

Reporter Lars Eskelind

 

PACKAT PÅ BUSSEN?
Hur många personer får man ta i en buss? Finns det någon begränsning när det gäller barnvagnar och rullatorer? Vi frågar busschefen själv.

Reporter Lars Eskelind

 

ICKE-MATCH MÅSTE SPELAS OM
Basketlaget Visby ladies match i helgen blev inställd på grund av att motståndarna Telge från Södertälje inte dök upp. Nu ska den här matchen spelas om efter beslut av tävlingsutskottet. Men Thomas Nordgren från Visby ladies är inte riktigt nöjd med det här.

Reporter Lars Eskelind