Eter fredag 18 februari

I år ska länsstyrelsen ha koll på larverna som orsakade sådan klåda förra sommaren. Vi pratar också med en krögare om hur det är att driva krog på vintern.
Ännu ett nytt avsnitt av satiren nyeter väntar också på lyssning.

Larver som kliar
Förra året var det en invasion av larver på södra Gotland när den s.k tallprocessionsspinnaren orsakade klåda hos folk. Nu har det kommit ett brev till länsstyrelsen där några boende skriver och undrar vad länsstyrelsen gör för att det här inte ska hända igen. Tomas Johansson arbetar på länsstyrelsens naturvårdsenhet och han berättar här vad de gör för att slippa larver i sommar.
Reporter Lasse Eskelind

Svårt att klara vintern
Att driva restaurang på vintern är inte så lätt. Antalet gäster minskar ju drastiskt från sommaren, och många krögare i Visby hänger på fallrepet. En av de som har öppet året runt, och som lyckats hänga sig kvar i 15 år, är Håkan Stendahl som driver hamnplan 5. Vi träffade honom för att fråga hur man klarar den bistra gotländska vintern, och vad han tycker om att vissa krogar inte överlever.
Reporter Patrik Widegren

Nyeter
Nyeter är Eters satiriska inslag som gör gästspel i programmet då och då. Dagens ämne handlar om att flytta människor och myndigheter till och från Gotland.
Redaktionen

Det ordnade sig
I torsdagens Eter berättade vi om Ammi Jonsson från Västergötland som fick en resa till Gotland i present. Men hennes resa blev inte av eftersom researrangören gick i konkurs. Nu har det ordnat sig. Lyssna hur det gick till.
Reporter Lasse Eskelind