Eter måndag 21 januari

Fler gotlänningar skaffar larm för att skydda sina bostäder. Det lönar sig att protestera. Träffa Tove som genom sin protest ändrade busstidtabellen. Vi pratar också med kyrkorådets ordförande hur man ska få in mer pengar till kyrkan.

Fler skaffar larm
I fjol anmäldes 183 inbrott i bostäder och fritidshus på Gotland enligt preliminära siffror från brottsförebyggande rådet. Men hur skyddar man sig då? Ja, allt fler Gotlänningar verkar skaffa larm till sina bostäder, det menar i alla fall Magnus Andersson, som är VD för ett företag i Visby som säljer larmlösningar. En som skaffat larm är Allan Pettersson, som bor i ett villaområde strax utanför Visby.

Reporter Patrik.widegren@sr.se


Dyrare kyrka

Svenska kyrkan får sämre ekonomi eftersom det blir färre medlemmar och nu söker man nya vägar att säkra framtiden. Inger Harlevi, ordförande i kyrkorådet i Visby, har varit i Tyskland för att hitta nya ideér på hur kyrkan ska dra in mer pengar.

Reporter Lars.eskelind@sr.seProtest som gick hem

I början av det här året ändrade kommunen busstidtabellen. En av de som påverkades av det var Tove Isacsson i Sjonhem. För hennes del blev de nya busstiderna mycket sämre, men hon protesterade. Och kommunen backade.

Reporter Lars.eskelind@sr.se


Ny krönika i Eter

Nu ska vi få träffa krönikören Emil Jensen igen. Den här gången tar han upp frågan om rasister och nazister och deras sätt att uttrycka sig.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".