Eter tisdag 22 februari

Nedan följer de reportage som sänts i Eter denna februaridag.

Hemsidor för alla
Idag är det många, exempelvis dyslektiker, synskadade och andra funktionshindrade som inte kan använda olika hemsidor. Joacim Andersson från utbildningsföretaget ETU, som åker runt i landet och utbildar dataprogrammerare hur de ska göra hemsidor som kan användas av alla.
Reporter Lars.eskelind@sr.se

Skydda ditt hus
Under måndagen pratade vi om att fler gotlänningar installerar larm i sina bostäder och här berättar Marie Nylander vid polismyndigheten, hur polisen ser på det här med larm och hur man skyddar sig från inbrott. Vi hör också larmförsäljaren Magnus Andersson.
Reporter Patrik.widegren@sr.se

Vad vill politikerna?
Förra veckan blev det en debatt i riksdagen om förslaget om flytt av Riksantikvarieämbetet från Stockholm till Gotland. Moderater, kristdemokrater och folkpartister uttalade sej emot en flytt. Eter har valt att ta kontakt med de lokala företrädarna för att se hur dom ser på en flytt. Leif Dahlberg är distriktsordförande för kristdemokraterna på Gotland. 

Folkpartisten Barbro Öncel och moderaten Lena Celion ger också sin syn på flytten.
Reporter Annika.ostman@se.se

Framtiden för lammen
På måndagen var det lammseminarium på Lövsta. Och entusasimen var stor bland lammproducenterna.
Här hör ni några producenter och först i intervjun är Mien Nicklasson från Hablingbo.
Reporter Annika.ostman@sr.se
 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".