Eter onsdag 23 februari

Här finns de reportage som var aktuella under onsdagen.

 

Digitalboxarna för dyra enligt kulturministern
Kulturministerer Leif Pagrotsky besökte Gotland, och anledningen till besöket var den oundvikliga övergången till Digital-TV som ska ske i september. Kulturministern besökte bland annat en tv-handlare i Visby för att höra sig för hur det ser ut där, och en fråga som han tryckte extra på i sitt samtal med butikschefen Roger Hammarström var varför inte boxarna är billigare.
Reporter patrik.widegren@sr.se

Många aborter på ön
Gotland toppar statistiken i landet över antalet tonårsaborter i förhållande till folkmängden. 83 ungdomar mellan 15-19 år gjorde abort förra året. Vår reporter Johanan Holm åkte till Södervärnskolan i Visby för att höra med elever om deras tankar kring det här. Först hör vi Niklas Sundell, som går i åttonde klass.
Reporter Johanna.holm@sr.se

Larm - men ingen minskad premie
I Eter den här veckan har vi berättat att det är allt vanligare att gotlänningar installerar larm i sina bostäder. Men trots att man med ett larm säkrar huset från inbrott så blir det ingen större förändring när det gäller försäkringspremien. Hans Fransson är skadechef på Länsförsäkringar Gotland.
Reporter lars.eskelind@sr.se

Restauranganställda kollas
Folkhälsoinstitutet vill kontrollera lungorna hos personal på krogar och kaféer. Genom att undersöka restauranganställda före och efter det att rökförbudet på serveringar införs den första juni, ska man kunna se hur deras hälsa påverkas med och utan rök som en del av arbetsmiljön. Vi besökte ett rökigt kafé i Visby.
Reporter Erik.larsson@sr.se

Gotlänningar möter engelsk publik
Det unga gotländska bandet Conspirity har fått chansen att spela för publik i London. Hör bandmedlemmen Tomas Olsson berätta om upplevelserna i England.
Reporter lars.eskelind@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".