Eter torsdagen den 24 februari

Här kan ni höra om de reportage som är aktuella.

Krögare ska driva kongresshallen
På torsdagen beslutade kommunstyrelsen vilka som ska driva den kongresshall som ska byggas i Visby. Det blir krögarna Tobias Larsson, Niklas Sjöblom och Mats Skärlén.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Löneassistenter flyttas till Slite

Kommunstyrelsen beslutade på torsdagen att kommunens löneadministration skall flytta till Slite. Beslutet mottogs inte direkt av någon glädje hos löneassisterna som berörs. Vi träffade några av dem, strax efter att de tagit emot beslutet idag.

Reporter patrik.widegren@sr.se


Gotländska barn bygger bosnisk lekpark

Vissa områden krisområden glöms bort när andra bevakas mer mediamässigt. Bosnien är ett området som inte hörs så mycket om nu. En lekpark ska byggas i Bosnien med hjälp av gotländska elever. Den här veckan är bosniska elever här på ön för att diskutera planerna och hur bygget ska gå till.

Reporter annika.östman@sr.se


Riedel tar priset
Varje år delar Lars Gullinsällskapet i Sanda ut ett musikpris till en person som förtjänar det. Årets pristagare är musikern Georg Riedel.
Reporter lars.eskelind@sr.se


Katja tillbaka i ladies

I kvällen basketmatch i elitserien tar Visby ladies hjälp från förra ladiesspelaren Katja Levfert. Matchotränad och ovan ger hon sig in i hetluften. Radio Gotlands sportchef Owe Järlö resonerar kring vad hon kan göra för nytta egentligen.
Reporter lars.eskelind@sr.se


Vad ska kongresshallen heta?

Eter slängde ut en fråga till våra lyssnare om vad den nya kongresshallen ska heta. Här kan du höra några av de förslagen.

 


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".