Eter måndagen den 28 februari

Här nedan finns reportagen i sin helhet.


 

Gotland föredöme för glesbygd
Glesbygdsverket har presenterat en rapport som visar hur olika län i landet tar hänsyn till landsbygden när det gäller utvecklingsvsatsningar. Rapporten visar att Gotland är ett gott exempel när det gäller att värna landsbygden.
Britta Jacobsson som arbetar på kommunens regionala utvecklingsenhet, vad säger hon om den bedömningen?


 

Svårt att se andra kasar
I fredags tändes 40 vårdkasar runt om på Gotland när Vikingaåret invigdes. Förr var vårdkasarna ett signalsystem för att varna för fiender och finessen med vårdkasarna var ju att de sågs från den ena socknen till den andra. Men det var ju många hundra år sedan och landskapet har förändrats sedan dess. Så, fungerar det här varningssystemet fortfarande?


 

För och emot om blackrace
Föreningen Streetracing Gotland vill köra bilrace på Lundbygatan i Visby. Den här önskan har de haft i flera år, men hittills har man fått avslag. Och åsikterna om det får arrangeras går starkt isär.


 

Tretusen ungar spelar fotboll - inte data
Nu är det sportlov och vad gör barnen då som är lediga från skolan? Kanske sitter de framför tv’n eller varför inte ett härligt dataspel där man fördriva många timmar. Nej nej, trots att det finns så många bra dataspel numera väljer många barn att spela fotboll.


 


Förslagen på vad hallen ska heta
I förra veckan blev det klart vilka som ska driva den kongresshall som ska byggas i Visby hamn. Men de tyckte att namnet kongresshall var lite missvisande och därför utlyste vi namnförslag på den nya hallen. Vår praoelev Erik Nisbel har sammanställt alla förslagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".