ETER TORSDAG 3 MARS

Här nedan finns reportagen i sin helhet.

 

Falska Rödakorsfakturor
Vad är det för talong som hundratals företagare har fått hem idag från Redcross. Varför säger Postgirot att man inte ska sätta in pengar på det, och Röda Korset själva har anmält tilltaget. Mona Nylund är Röda Kors konsulent på Gotland. Reporter Annika Östman.

Inga rekordnivåer hos GEAB trots kylan
Det har varit kallt på Gotland de senaste dagarna. Men elförbrukningen har ändå inte slagit redkornivåer. Ingrid Ahlqvist som arbetar på driftcentralen på GEAB i Slite berättar varför, och vd Lars Samuelsson berättar om pengarna som GEAB tjänar på kylan. Reporter Mika Koskelainen.

Varför sportar inte gotländska ungdomar?
Vet gotländska ungdomar hur man ska utöva sportlovsaktiviteter? Tomas Ardin gav sig ut på jakt till Tingstäde träsk, Snäckbacken och Säveskolans matsal i Visby

Fetma risk för stillasittande barn
Tänker du på att sporta med dina barn lika mycket som du månar om att de ska borsta tänderna. Det undrar Claud Marcus, professor som är chef för Rikscentrum för överviktiga vid Huddingesjukhus. Han säger att om ett barn har fettma vid 20 års åldern så förkortas livet igenomsnitt med 13 år! Men det är aldrig försent att göra något åt problemet. Reporter Annika Östman.

 

30 hastighet vid boende i tätorterna
Varför är det olika hastigheter i tätorterna 30 eller 50? Debatt mellan Lennart Klintbom från kommunen och Christian von Corwant från polisen. Reporter Lasse Ahnell.

Hemvärnet svårt locka unga gotlänningar
Varför är det svårt för Hemvärnet att locka unga gotlänningar som har gjort värnplikten. På fem år har medlemmarna på ön minskat med hälften och är nu 800. Erik Englund och Robin Strandäger är inte lockade och chefen Rutger Bandholz har problem. Reporter Erik Larsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".