ETER MÅNDAG 7 MARS

Här nedanför kan du lyssna på reportagen som sändes i programmet.

Vill inte flytta
På Birger Jarlsgatan i Stockholm sitter 39 personer och undrar var deras jobb kommer att hamna i framtiden. De jobbar på Kronofogdemyndighetens avdelning för betalningsförelägganden som har pekats ut som lämplig att flytta till Gotland. Här träffar ni några som arbetar på myndigheten.
Reporter martin.ahlquist@sr.se

 

Åter fest på Murgrönan
Många gotlänningar minns Murgrönan, festplatsen utanför Visby Ringmur som gästades av många stora artister. Murgrönan fick ett något skamfilat rykte eftersom det ibland gick ganska vilt till där, och verksamheten lades ner i mitten på 80-talet. Men i sommar kan området förvandlas till festplats igen - om än av ett annat slag. Visby AIK jobbar nämligen på att Axels Tivoli ska ligga där. Så här lät det på Murgrönan för 21 år sedan:
Reporter erik.larsson@sr.se

Byggnadsnämndens ordförande Bo Björkman är däremot inte övertygad om att förslaget kommer att få bygglov.
Reporter lars.eskelind@sr.se


Rånet i Väskinde
I helgen rånades en liten livsmedelsbutik i Väskinde av en knivbeväpnad gärningsman. Vi frågar fackförbundet handels om vad de kan göra för ökad säkerhet för de anställda.
Hör också Lilian Olofsson som arbetar på pressbyrån i Klintehamn som rånades för ett år sedan.

Ann-Mari Karlsson från fackförbundet Handels kommenterar rånet.
Reporter lars.eskelind@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".