Eter tisdag 8 mars

Här nedan kan du lyssna på reportagen i sin helhet.

Vuxna blundar när unga röker
Idag var det meningen att vuxna som arbetar med ungdomar skulle få en utbildning hur man ska minska tobaksanvändandet bland unga människor. Men utbildningen ställdes in på grund av att det var för få anmälda. Satsningen är en riksomfattande kampanj där det hittills har funnits ett stort intresse, men inte på Gotland. Ann-Therese Enarsson från a non smoking generation säger att Gotland är det första stället man tvingats ställa in på grund av för dåligt intresse.
Reporter lars.eskelind@sr.se

Föräldern Eva Kristiansson tycker det är skandal att inte de som arbetar med ungdomar visar större intresse för frågan.
Reporter lars.eskelind@sr.se

Oro på Svenska Spel i Sundbyberg
300 jobb ska bli femhundra på Svenska spel i Visby enligt regeringens utredning om ersättningsjobb till Gotland. I Sundbyberg utanför Stockholm jobbar 350 personer på Svenska Spel och där oroas personalen åt det som det jublas över på Gotland. Maria Eklund och Ulla Bengtsberg jobbar med inköp på Svenska Spel i Sunbyberg.
Reporter martin.ahlquist@sr.se

Suderhälsan till salu
Spa-anläggningen Suderhälsan i Hamra som i nio år har skötts av makarna Knut och Inga-Lill Werkander Hammarskjöld ska nu säljas. Inga-Lill berättar varför.
Reporter lars.eskelind@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".