Eter 10 mars

Frustration på RAÄ
På Storgatan 41 på Östermalm i Stockholm är frustrationen stor. I korridorerna diskuteras framtiden, sin egen och Riksantikvarieämbetets.
Ska mitt jobb finnas kvar där jag bor? Vad händer med verksamhetet om den flyttas till Gotland? Regeringens utredningsförslag är att flytta 260 jobb från Riksantikvarieämbetet i Stockholm till Gotland. Det vore förödande, säger bland andra Marianne Lundberg.
Häng med på Eters besök på Riksantikvarieämbetet.
Reporter johanna.holm@sr.se

Barlingbo IF vill köpa idrottsplatsen
Idrottsförenigen i Barlingbo vill köpa idrottsplatsen i socknen som idag ägs av kommunen. Kassören Lars Kellström berättar varför.
Reporter lars.eskelind@sr.se

Ett enda kök för alla
Det finns förslag på att ett enda stort centralkök ska serva alla skolor, äldreboenden och lasarettet med mat. Totalt drygt 12 000 portioner per dag. Vi möter anställda som idag arbetar inom skolköket som är oroliga, både över arbetstillfällena och kvaliten. Hör också organisationen SkolmatensVänner kommentera förslaget.
Reporter johanna.holm@sr.se
Reporter lars.eskelind@sr.se

Rapport från värnpliktskongressen
Under den här veckan pågår det värnpliktskongress i Skövde och de värnpliktiga John Nilsson och Jakob Hamrin representerar där P 18.
Reporter lars.eskelind@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".