Eter onsdag 6 juli

Giftalger skrämmer länets turister
Gotland har blivit giftalgernas paradis och nu tvekar turisterna att bada. Enligt gotlands turistchef, Anders Murat, kan algblomningen påverka bilden av Gotland som badparadis.  Jeanette Hellström jobbar som livräddare på Tofta strand. Hon märker av att många är oroliga och får en mängd frågor av turister som inte vågar bada.

Reportrar mika.koskelainen@sr.se
klara.israelsson@sr.se


Facket på Nordkalk bemöter kritiken
Nordkalk i Storugns vill bryta kalk i ett nytt område mellan Bunge, Rute och Fleringe, vilket har mötts av omfattande protester. Industrifackets ordförande Tony Johansson hörde av sig till Eter och tyckte det var för mycket kritiska röster som hördes. Nu vill han föra fram personalen på Norkalks åsikt istället.

Reporter jonas.neuman@sr.se


Jordbruksministern träffar öns betodlare
Kanske kan dom gotländska betodlarna fortsätta att odla sockerbetor även i framtiden, men då inte som livsmedel, utan som förnyelsebar energikälla eller som ersättare för vägsalt. Det sa jordbruksminister Ann-Christin Nyqvist, när hon idag träffade betodlarna på ön för att tala om betodlingens framtid. Även om betodlarna inte fick några konkreta löften av jorsbruksministern, var Svante Runfeldt ordförande för betodlarna, nöjd med mötet.  

Reporter karin.brindt@sr.se


Stadskampens final blir en folkfest i Visby
Det har pratats om det ett tag - att TV4 ska ha final av sin sommarsatsning ”Stadskampen” på Strandgärdet i Visby i början av september. Idag presenterade den lokala gotländska projektledaren Marika Grankvist vad som kommer att hända under slutfinalen i Visby.

Reporter mika.koskelainen@sr.se


Sommargotlänning som öppnade eget
Tjugoåttaåriga sångerskan Ida Olsson från Enköping berättar varför hon valde att starta eget skivbolag.

Reporter mika.koskelainen@sr.se 


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".