Eter torsdag 7 juli

Gotlänning mitt i bombkaos
Det råder kaos i London efter dagens explosioner på tunnelbanestationer och bussar. I London befinner sig just nu flera gotlänningar, en av dem är Katarina Gustafsson som satt på tunnelbanan när explosionerna inträffade.

Reportrar malin.appelqvist@sr.se
bia.klostermann@sr.se


Torgmöte överröstades av motdemonstranter
Nationaldemokraterna höll möte på Östercentrum i Visby idag men motdemonstranter var på plats för att stoppa mötet. Ett stort antal motdemonstranter störde mötet med talkörer, skallror och visselpipor. 

Reporter mika.koskelainen@sr.se 


Ungt alternativ till Almedalsveckan 
Almedalsveckan är ett kommersiellt jippo som bara handlar om att fiska valröster. Det anser arrangörerna för den alternativa politikerveckan, som pågår just nu i Visby. Jenny Hillblom är deltagare och föreläsare och Patrik Palm är  arrangörer för Alternativveckan, de tycker att Almedalsveckan är ett alltför slutet forum för vanligt folk.

Reporter klara.israelsson@sr.se


Debatt om gratisgenerationen
Gratisgenerationen - vad är det egentligen? Vad ska vara gratis och vem ska betala? Vad för politik vill dagens unga ha? Det var frågor som debatterades idag i Visby. Flera företrädare för de politiska ungdomsförbunden var på plats för att ge sin syn på saken. Bland deltagarna fanns Ardalan Shekarabi, ordförande för SSU, och han sa bland annat att han var stolt över att SSU manat till bojkott mot lågprisbolaget Ryan Air.

Reporter karin.brindt@sr.se


Lugn och trivsel hos de som bor i villavagnarna
Diskussionen om villavagnarna på Snäck som Pigge Werkelin ställt upp har ju pågått ett tag. Flera kritiska röster har hörts mot att Werkelin genom att använda villavagnar kan kringgå reglerna för hur nära stranden en byggnad får stå. Men nu står de där, i prydliga rader. Enligt en av familjerna som hyr kan man knappast bo bättre.

Reporter patrik.widegren@sr.se


Seminarium om fylla och fetma
Det är svårt för missbrukare att få hjälp med sitt beroende, enligt en undersökning som Vårdförbundet presenterade idag. Undersökningen presenterades i samband med ett seminarium om fylla, fetma och förluster som hölls på Visby Stadshotell.

Reporter karin.brindt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista