Eter måndag 11 juli

Destination Gotland krävs på pengar
Destination Gotland har fått mycket mer pengar av staten än vad man borde ha fått, anser Rikstrafiken, den statliga myndighet som har hand om trafiken. Nu kräver Rikstrafiken att få tillbaka pengar. Bland annat anser Rikstrafiken att Destination Gotland två gånger fått ersättning för provisioner till resebyråer. Sten-Crister Forsberg som är verkställande direktör för Destination Gotland vill inte kommentera detaljfrågorna i brevet.

Reporter karin.brindt@sr.se

 

Trångt för de lokala bagerierna
De gotländska bagerierna får det allt svårare att stå emot rikstäckande brödleverantörer. Nu senast har bagerijätten Skogaholms etablerat sig som brödleverantör till butikerna på Gotland.
Det är genom ett riksavtal med ICA som företaget har rätt att få plats på brödhyllorna i alla större ICA-butiker. Också Konsums butiker tar in mer bröd från rikstäckande brödleverantörer. Och om nya bröd kommer in måste de som redan finns maka på sig, och leder till att öns lokala bagerier trängs ut från butikerna.
Hårdast drabbad är Västerhejdebagarn, och de har svårt att konkurrera med ett stort fastlandsbageri enligt Joakim Ahrling.

Reporter jonas.neuman@sr.se

 

Att synas i media inte allltid viktigast
Mycket talar för att nästa års politikervecka i Almedalen blir ännu större än i år med fler politiker och olika intressen som slåss om utrymmet och uppmärksamheten. Agent25 är ett så kallat omvärldsbevakningsföretag och som den senaste veckan granskat hur alla påverkare synts i media under Almedalsveckan. Bland partierna syntes socialdemokraterna mest följt av moderaterna. Den påtryckarorganisation som synts mest blev Svenskt Näringsliv, säger Fredrik Pallin på Agent 25.

Reporter mika.koskelainen@sr.se

 

Lövkvist är nöjd med insatsen i touren
Idag måndag är det vilodag i cykeltävlingen Tour de France. Efter nio etapper och mer än trettio timmars hårt trampande. Bäst av de svenska cyklisterna är vår egna gotlänning Thomas Lövkvist som ligger på en 75:e plats - tolv och en halv minut efter täten.

Reporter mika.koskelainen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista