Eter tisdag 11 juli

 

Inga fläktar för svettiga chaufförer
Linjetrafikens bussar på Gotland är dåligt rustade för det varma vädret. Bara en av alla Swebus lokalbussar har klimatanläggning och ibland är temperaturen på bussförarplatsen närmare 40 grader. Från fackets sida man länge försökt få en fläkt vid förarplatsen, men utan resultat. Så här beskriver busschauffören Ola Mårtensson, sin arbetsmiljö.

Reporter klara.israelsson@sr.se

 

Oklippta lamm svettas i värmen
Kommunens djurskyddinspektörer får ofta anmälningar från privatpersoner som ser djur lida i värmen, utan möjlighet till solskydd. Det gäller ofta lamm, som inte fått pälsen klipper på över ett år och står och svettas i värmen. Djurskyddinsktör Sune Liljeström berättar att han brukar spana efter oklippta lamm från bilfönstret.

Reporter klara.israelsson@sr.se

 

Nya utmaningar för äggproducenterna
De sex äggproducenter som lämnade Gotlandsägg i vintras har nu gått över till Kronägg. Från början kanske det var lite av en konflikt mellan de sex och Gotlandsäggs ägare Magnus Bohlin, men framför allt handlar det om livsmedelsbranschens omställningar.

Reporter karin.brindt@sr.se

 

Tre silver för Gotland under tisdagen
Hittills ligger Gotland på en åttondeplats i öspelens medaljliga, med två guld, tre silver och två brons. På tisdagen blev det flera nya medaljer. I parskytte knep Nickolina Andersson och Jeanette Forsén ett silver. Silver blev det också för pistolskyttarna Olof Widing och Pontus Nordgren i herrarnas parfinal. Dessutom tog det gotländska laget silver i bordtennis efter en jämn final mot Guernsey.

Reporter mika.koskelainen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista