ETER torsdag 13 oktober

De flesta gillar sämre färs
Det har diskuterats mycket om den  vakuumförpackade köttfärsen som har en hållbarhet på 20 dagar. Vissa butiker på Gotland har nu börjat mala sin egen köttfärs eftersom de flesta gotlänningar inte vill ha den där vakuumförpackade. Men de handlare som Eter har pratat med, säger att den egenmalda köttfärsen är både dyrare att producera och av sämre kvalitet. Men trots att det är sämre kvalitet väljer alltså gotlänningen den egenmalda.

Reporter tomas.ardin@sr.se
0498 - 20 32 51


Gotländsk sjukvård gynnas av en
sammanslagning med Stockholm
Just nu förs diskussioner om hur indelningen av Sveriges regioner ska se ut. En del i förslaget är att Gotland ska slås samman med Stockholmregionen. Tillsammans med politiker från hela landet, var gotländske kommunalrådet Åke Svensson, därför på ett möte i Stockholm idag där man diskuterade de här frågorna. Vi ringde upp Åke Svensson efter mötet, för att ta reda på vad han fått reda på.

Reporter patrik.widegren@sr.se
0498 - 20 32 48


Gotlänningar tar plats i green room
Nu står det klart vilka låtar som ska vara med i 2006 års melodifestival och två gotlänningar finns med. Rutinerade Danne Attlerud har skapat en låt, och nykomlingen i sammanhanget, Johan Lyander ligger bakom låten Night of passion.

Reporter lars.eskelind@sr.se
0498 - 20 32 47


För varmt för vinterjackan
Det har varit ovanligt varmt i höst och det är inte bra för de affärsinnehavare som säljer vinterkläder. Här hör ni några handlare i Visby och även meteorologen Eva Brokhöj.

Reportrar tomas.ardin@sr.se & lars.eskelind@sr.se


Sämre vård för äldre
Det är brist på specialistläkare på Gotland och det gör att framför allt gamla människor får en sämre vård än vad de skulle kunna få. För några år sedan gjorde kommunen en satsning på vården av de äldsta, det skulle bli ett geriatriskt centrum, men av den satsningen blev det inget. Läkaren Lars Sköldstam, är besviken och lämnar nu sjukvården på Gotland.

Reporter karin.brindt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".