ETER måndag 24 oktober

Ju mer alkohol desto billigare
På Östercentrum i Visby ligger Systembolaget - 20 meter därifrån ligger livsmedelaffärer. Vill man handla billigt öl så går man hellre till Systembolaget. Eter har gjort en liten undersökning just kring Östercentrum i Visby och där visar det sig att starkölen på Systemet är billigare än folkölen hos livsmedelshandlarna bredvid.

Reporter tomas.ardin@sr.se
0498 - 20 32 51

Håkan Jonsson är kommunens folkhälsostrateg. Han kommenterar det faktum att ölen på Systembolaget är billigare än i affären. 

Reporter lars.eskelind@sr.se
0498 - 20 32 47


Allt fler äldre på Gotland - då behövs bättre bostäder
Dagens kommunfullmäktigesammanträde hölls i Stånga och den första delen av mötet tog upp frågan om befolkningsutvecklingen på Gotland. Vår reporter Karin Brindt fanns på plats i Stånga.

Reporter karin.brindt@sr.se


Så mycket kostar skolorna på Gotland
Enligt ny statistik från skolverket så kostar skolverksamheten i Gotlands kommun mer än riksgenomsnittet. Men vad döljer sig egentligen bakom siffrorna? Är Gotland verkligen dyrare, och vad får i så fall för pengarna? Vi har träffat barn- och utbildningsförvaltningens ekonomichef Elisabeth Österdahl för att få svar på frågorna.

Reporter patrik.widegren@sr.se
0498 - 20 32 48


Lyxkryssare räddar liv i New Orleans
I katastrofdrabbade New Orleans finns numera stora fartyg som fungerar som hotell för människor som saknar hus och hem. Kapten på en av lyxkryssarna är gotländska Bengt Wiman.

Reporter tommy.lundberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".