Rådjursjägaren Göran Malmqvist

ETER torsdag 10 november

Jaktlycka för öns rådjursjägare
Antalet rådjur blir fler och fler på Gotland. Det har gjorts uppskattningar som tyder på att det idag finns mellan 1000 och 1500 rådjur på Gotland. Men jägaren Göran Malmqvist i Tofta tror att antalet är minst det dubbla. Hans jaktlag har fällt 17 rådjur de senaste åren.

Reporter tomas.ardin@sr.se
0498 - 20325


Omtvistad stenbrytning på norr
Idag är det förhandlingar om Nordkalks stenbrytning i Bunge. Det har varit stora diskussioner mellan företaget som vill bryta och de boende i närheten som är rädda för att deras vatten förstörs av brytningen. Miljödomstolen är idag i Bunge för att hålla förhandlingar med alla inblandade. Vår reporter Annika Östman rapporterade direkt på plats i Bunge.

Reporter annika.ostman@sr.se


Olika åsikter om genmodifierat
Ska man ändra generna i olika växter för att få bättre grödor?Är det bra att man försöker skapa nya växter som tål skadeinsekter? Ikväll kommer det att hållas det ett möte om det ekologiska lantbruket där frågan om genförändring av växter ska diskuteras. Ämnet är omdiskuterat och åsikterna är många.

Reporter lars.eskelind@sr.se
0498 - 20 32 47


Allt fler söker bidrag från stiftelser
För den som har dålig ekonomi kan bidrag från olika stiftelser vara ett sätt att förbättra sin situation. En av de stiftelser som man kan söka bidrag från är sociala samstiftelsen, och dit har ansökningara ökat rejält i år. Margareta Carlsson på kommunens socialkontor är den som har hand om ansökningarna och hon har nu tvingats minska beloppen som betalas ut.

Reporter jonas.neuman@sr.se


Jazzgossar gästar Eter
Ikväll blir det ös på jazzklubben när Patrik Boman’s Seven piece machine tar plats på scenen. Patrik Boman och Karl Martin Almqvist berättar om bandet, musiken och publiken.

Reporter lars.eskelind@sr.se
0498 - 20 32 47

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".