ETER torsdag 17 november

Glada miner efter båtbesked
Igår eftermiddag kom beskedet att regeringen skjuter till 100 miljoner kronor till gotlandstrafiken för de kommande två åren. Det här innebär att det inte blir några prishöjningar på båtbiljetterna och heller inga indragna turer. Bland gotlänningarna var reaktionerna muntra idag.

Reporter karin.hallsten@sr.se
0498 - 203235

Positivt med utländsk arbetskraft
I ett gränslöst EU kan arbetskraften flytta runt mellan länderna. Vid Swedish Meats anläggning i Visby används sedan minst fyra år polacker, irländare och engelsmän i styckningen och numera även i slakten. Aldrig sjuka, skickliga, jobbar hårt och tjänar bra men språket kan vara problem, säger ledningen.

Reporter lasse.ahnell@sr.se

 

Teaterpersonalen undersökte Rosenquist
Hans Rosenquist som skulle blivit chef blev inte chef eftersom teaterledningen sa att han ljugit om sina meriter. Det var länsteaterns personal som själva låg bakom att Hans Rosenquist inte blev chef, berättar Mari Ljungström som är ordförande i teaterförbundets gotlandsavdelning.

Reporter lasse.ahnell@sr.se

 

Journalist och fotbollsspelare
Det är inte så ofta som Radio Gotland gör en nyhet på att vi får en praktikant från journalisthögskolan. Det händer ju ändå titt som tätt. Men den här gången får det här betydelse för den gotländska idrotten. Marie Barrling hoppas nämligen kunna spela fotboll för Dalhem.

Reporter ove.jarlo@sr.se

 

Bandet Laakso rockar loss ikväll
Ikväll spelar bandet Laakso i Visby. De utlovar rockshow och blommor. Och så har de sagt att de ska stå upp och spela, inte sitta som de alltid gjorde förut. Basisten och gotlänningen Mikael Fritz är nöjd med att få spela på hemmaplan.

Reporter karin.hallsten@sr.se
0498 - 203235

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".