ETER tisdag 6 december

 

Sjukvården står inför stora utmaningar
Idag presenterade landstingsförbundet en rapport om hur sjukvårdens framtid ser ut. Det man bland annat tar fasta på i rapporten är en framtid där en växande del av befolkningen blir allt äldre, och mer vårdkrävande, samtidigt som de som jobbar blir färre. Kommunalrådet Åke Svensson (s), har varit med och tagit fram den här rapporten tillsammans med landstingspolitiker från hela Sverige och svarar såhär på frågan om vi kan vänta oss av sjukvården i framtiden.

Reporter patrik.widegren@sr.se
0498 - 20 32 48


De är missnöjda med att ha
kommunen som arbetsgivare
Gotlands kommun är inte en attraktiv arbetsgivare, även om folk trivs på jobbet. Det är resultatet av medarbetarenkäten som vi presenterade i morse. Eter har begett sej till två arbetsplatser för att höra vad åtta anställda egentligen menar med attraktiv arbetsgivare. Helena Olsson är lärare på Romakyrkskola och säger så här:

Reporter annika.ostman@sr.se
0498 - 20 32 43


Nedladdning ger färre biobesök
Nedladdning av filmer från Internet är ett stort problem, inte minst för dom små biograferna, det menar Ulf Nyman som är föreståndare för Slitebiografen. Enligt honom så har slitebion tappat 40% av besökarna sedan 2004. Även i Visby så är man oroade över utvecklingen. Claes Friberg är platschef på svenska Bio som driver biograferna Röda Kvarn och Hansa i Visby.

Reporter patrik.widegren@sr.se
0498 - 20 32 48


Ekonomiska krisen är över - nu värvar Gute
Varifrån kommer pengarna till Vif Gute Fotboll? Klubben värvar just nu friskt inför nästa säsong. För två veckor sedan blev det klart med med en allsvensk spelare från Sundsvall och nu är ännu en Sundsvallsspelare på väg till VIF Gute. Frågan är hur VIF Gute lyckats gå från att vara en klubb som för ett par månader sedan skickade tiggarbrev till sina medlemmar, till en klubb som kan gå på värvarstråt.
För före detta allsvenska spelare är väl inte gratis? Vi hör Kermith Larsson, sportchef i VIF Gute.

Reporter owe.jarlo@sr.se
0498 - 20 32 33


Julbocken fortfarande ett mysterium
Nu ska vi fortsätta att luska i gåtan med julbocken på skarphäll. Det är ju ingen som vet vem som ställt dit den. Gomorron Gotlands reporter Bia Klostermann forskade runt på Skarphäll på tisdagsmorgonen men kom inte fram till nån lösning på gåtan. Tomas Ardin tar vid i sökandet, men först ska vi höra hur det lät i morse.

Reportrar bia.klosterman@sr.se & tomas.ardin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".