En alldeles ofarlig mina

ETER torsdag 8 december

Många minor runt Gotland
Natten till idag drog några fiskare upp en gammal mina ur havet, och eftersom dom inte visste var det var dom hade fått i trålen så tog dom in det till göteborgs hamn. När man väl konstaterade att det var en brittisk skarpladdad mina från kriget, så blev det stora bekymmer där eftersom man blev tvungen att upprätta ett säkerhetsavstånd utifall minan skulle explodera. Men hur ser det ut med gamla minor här runt Gotland då?

Reporter patrik.widegren@sr.se
0498 - 20 32 48


God investeringsvilja hos gotländska mjölkbönder
Idag möttes 70 investeringslystna mjölkbönder på Borgen i Visby. Många vill satsa och Lars Nilsson, som är ordförande för Hansa Husdjur dit Gotland hör, menar att ön ligger bra till.

Reporter annika.ostman@sr.se
0498 - 20 32 43


En femtedel av barnen är överviktiga
Närmare en femtedel av Gotlands tioåringar är överviktiga, och uppåt tio procent lider av fetma. Det är siffror som placerar Gotland över riksgenomsnittet över antalet feta barn. Problemet med barnfetma växer, det menar Claude Marcus, professor i pediatrik som idag föreläste för gotlands kommun om barn och fetma i Visby.

Reporter patrik.widegren@sr.se & tomas.ardin@sr.se


Gotländsk schlagerskrivare tävlar i Lettland
Den gotländske låtskrivaren Dan Attlerud som ju redan fått med en av sina låtar i den svenska melodifestivalen, har nu även fått med ett bidrag i den lettiska motsvarigheten. Eter undrar hur det kan komma sig?

Reporter patrik.widegren@sr.se
0498 - 20 32 48

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".