Från vänster: Åsa Jacobsson, projektledare för flytten till Gotland. Ann Follin, generaldirektör för Riksutställningar, Kjell Norman länsstyrelsen på Gotland.

ETER fredag 9 december

Riksutställningars generaldirektör på ön
Det är nu nästan klart att Riksutställningar och Riksantikvarieämbetet bygger nya kontor vid Allégatan på A7 området. Idag var Riksutställningars generaldirektör Ann Follin på Gotland för att bland annat titta på tomten de ska bygga på.

Reporter jonas.neumann@sr.se


Tvättkarusell på lasarettet
Följ med Eter in i tvättförrådet på en avdelning på lasarettet - tröjor, rockar och filtar har blivit oerhört mycket sämre och fulare menar personalen sen tvätten började blandas samman i Västervik.

Reporter annika.ostman@sr.se
0498 - 20 32 43


Sortera soporna rätt
Nu skall gotlänningarna börja sortera kuvert och kontorspapper i en särskild hög för återvinning.
Sju containrar kommer att ställas upp på återvinningsstationer över ön, dit man själv får transportera kuverten. Företagen däremot får en extra hämtningstur för kuveren och kopieringspappret.
Vår reporter Lasse Ahnell har träffat kommunens ansvarige renhållningsingenjör Anders Lindholm.

Reporter lasse.ahnell@sr.se
0498 - 20 32 31


Dags att fixa drickan...
...Om man vill ha den klar till jul. Ulf Larsson, världsmästare i gotlandsdricka bjuder på sitt recept i Eter.

Reporter patrik.widegren@sr.se
0498 - 20 32 48


Charlotte Berg i Eter
Den gotländska sångerskan Charlotte Berg har tagit en paus med sitt band Charlies Magazine för att satsa på en solokarriär. Förra vecka släpptes en julskiva där hon medverkar. Ikväll uppträder hon tillsammans med Richard Wolff i i SVT:s Gokväll och i nästa vecka släpper Sveriges musikaliska elit en Olle Aldofssonhyllning på CD och naturligtvis finns Charlotte Berg med som en av uttolkarna av Olle Adolfssons visskatt. Eter fick tag i Charlotte på en knastrig mobiltelefonlinje i Fryshuset i Stockholm.

Reporter tomas.ardin@sr.se
0498 - 20 32 51

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".