ETER måndag 12 december

 

Därför har Gotland minst andel skador
Antalet förlossningsskador hos kvinnor har ökat stadigt under 1990-talet. Då har det handlat om allvarliga skador där kvinnor spricker upp i underlivet. Men siffror från socialstyrelsen visar att Gotland ligger lägst i landet när det gäller den här typen av skador. Det tror barnmorskan Ulla Hansson har flera orsaker.

Reporter patrik.widegren@sr.se

 

Ali ville inte säga att det var tufft på Öster
Enligt statistik som en kvällstidning presenterade förra vintern är den farligaste platsen på Gotland, om man ser till var folk blir misshandlade mest, Österväg i Visby. 39 anmälda misshandelsfall inträffade här 2004. Så när moderatledaren Fredrik Reinfeldt besökte Gotland idag för att prata om ungdomars situation ingick en träff med kioskägaren Ali för att tala om ”tuffare attityder bland ungdomar”. Men Ali själv tyckte inte det var så farligt.

Reporter mika.koskelainen@sr.se

 

Esaias Tegnérs ord i kulturpristagarens mun
Vid måndagens kommunfullmäktigemöte tog militärhistorikern Bengt Hammarhjelm emot Gotlands kommuns kulturpris 2005. Ett pris han fått för ett idogt arbete med att bevara gotländsk historia eftervärlden, med tyngdpunkt åt militärhistoria.

Reporter annika.ostman@sr.se


 

Färre medlemmar i golfförbundet
I Sverige och på de brittiska öarna har golf blivit en folksport med ständig tillströmmning av nya spelare. Men nu verkar trenden ha vänt.

Reporter lasse.ahnell@sr.se

 

Nu slipper Jörgen bli förväxlad
I ett par år har Jörgen Lötgård från Norrlanda varit med i P3-programmet Deluxe. Nu är de aktuella både med skiva och julshow.

Reporter patrik.widegren@sr.se