1 av 2
2 av 2
Henrik Glifberg söker jobb

ETER torsdag 15 december

David Lega - helt outstanding
Tänk att vara helt förlamad i armar och ben - men ändå satsa på en karriär som simmare. Där kan man snacka om att ha en vilja av stål och en känsla av att det går att tänja på gränserna. Killen heter David Lega och blev till slut världsmästare i simning.

Reporter lars.eskelind@sr.se
0498 - 20 32 47


Gotlänningar är för dåliga på att söka jobb
Arbetsförmedlingen på Gotland får kritik för sin hantering av de arbetssökande. I en rapport från inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, IAF, nämns bland annat att de arbetslösa på Gotland söker för få jobb, och att många inte söker jobb på fastlandet fast de enligt reglerna borde göra det. Arbetsförmedlingen är också dålig på att anvisa lediga jobb till de arbetslösa.

Reporter patrik.widegren@sr.se
0498 - 20 32 48


Ridån går ner för Herlitz
Örjan Herlitz slutar sin tjänst som chef för länsteatern och idag avtackades han nere i teaterlokalerna. Samtidigt avslöjades vem som tar över som chef.

Reporter tomas.ardin@sr.se
0498 - 20 32 51


Direktör i djurskydd på Gotland
Får russen på Lojstahed dispens från ligghall, hur skall gotländska höns avlivas och vad händer med djurtransporterna om färjetiderna blir längre vid nästa upphandling? Ja det är viktiga frågor som idag behandlats sedan länstyrelsen bjudit in Djurskyddsmyndighetens generaldirektör.

Reporter lasse.ahnell@sr.se
0498 - 20 32 31


Stonesgitarrist i Eter
Mick Taylor är gitarristen som spelade fem år i Rolling stones. Idag är han på Gotland för en spelning.’

Reporter tomas.ardin@sr.se
0498 - 20 32 47

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".