Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktuella händelser, debatter och nyheter.

ETER måndag 19 december

Publicerat måndag 19 december 2005 kl 16.15

 

Bra resultat för Hasselabehandling
Två nya undersökningar visar att två tredjedelar av Hasselaungdomarna efter behandlingstiden fått ett ordnat liv utan missbruk eller kriminalitet. Idag är Josef praktikant på Hassela och är så kallad ”medlevare”. Men det var annorlunda för två år sedan när han blev inskriven på Hassela första gången.

Reporter mika.koskelainen@sr.se

 

Det driver Lena Fridman att jobba i katastrofområden
För drygt två månader sedan drabbades Pakistan av en omfattande jordbävning och hjälparbetare från hela världen åkte dit för att stötta. En av de som hjälpte till i katastrofområdet var den gotländska sjuksköterskan Lena Fridman.

Reporter lars.eskelind@sr.se

 

Hoffstedt om sina många boningar
Ibland gör vi inslag om att personer verksamma på Gotland inte betalar sin skatt på ön, utan att de är skrivna någon annanstans. Ofta handlar det om personer i hög position som av något skäl har en vinning av att inte vara folkbokförda här. Men moderaten Gustaf Hoffstedt är skriven på Gotland fast jobbar i Stockholm och har en adress i Uppsala, dit det skickas en och annan kallelse från Gotlands kommun. Hoffstedt har inte bara en plats i kommunstyrelsen, utan sitter också i hälso- och sjukvårdsnämnden. Men han tycker inte att det bara är en ”fint” av honom att vara folkbokförd på Gotland för att få ha ett uppdrag i Gotlands kommun.

Reporter katarina.hedstrom@sr.se

 

Nu får elevhemmet ett ansiktslyft
Det gamla elevhemmet på Lövsta genomgår just nu en stor förvandling. Den första april ska kultur- och fritidsförvaltningen dit för att ta plats i det hus som en gång var elevhem för lantbrukseleverna på Lövsta.

Reporter katarina.hedstrom@sr.se

 

Därför släcks ljuset inne i flygplanet
Så här års är det ofta mörkt och för den som är ute och flyger blir man fundersam över en sak, skriver en lyssnare till Eter. Hur kommer det sig att man i flygplanet släcker lamporna i kabinen när man landar i mörker?

Reporter lars.eskelind@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".