Berit Nilsson (i ljusblått) fick pris för att hon slutat röka. Inger Pettersson, som också slutat, skar upp första tårtbiten.

ETER tisdag 20 december

Berit prisad för rökstoppet
Sedan den första september är det rökförbud inom vården på Gotland. Och nu när det har gått en tid så börjar det märkas en del positiva skillnader. Idag delades det ut ett pris till en anställd, Berit Nilsson, som nu slutat röka.

Reporter patrik.widegren@sr.se
0498 - 20 32 48


Dubbla budskap om vårdcentralerna
Nu ska hälso- och sjukvården utreda vilka vårdcentraler på Gotland som ska vara kvar. Anledningen till det är förstås att det behövs mer pengar till sjukvården och därför måste kommunen se över alla möjligheter att spara. Vårdcentralerna Hemse, Slite och Visby är säkra, men hur det blir för de andra är mer osäkert - eller kanske inte. Kommunalrådet Åke Svensson har svårt att ge några klara besked om hur det blir. Kommunen ska utreda vilka vårdcentraler som ska vara kvar - men ändå ska ingen läggas ned. Svensson säger till och med att vårdcentralerna i Fårösund, Klintehamn och Roma blir kvar - helt oförändrat.

Reporter jonas.neumann@sr.se
0498 - 20 32 44


Nordkalk uppvaktar miljöministern
Anställda på Cementa och Nordkalk uppvaktar idag miljöminister Lena Sommestad för att förklara för henne hur viktig kalkbrytningen är för arbetstillfällena på norra Gotland. 

Reporter lars.eskelind@sr.se
0498 - 20 32 48


Högskolan saknar pengar
En tredjedel av vårens kurser på högskolan kommer att ställas in på grund av brist på pengar. Här hör ni både rektorn Leif Borgert som förklarar hur det ligger till och studenter som kommenterar läget.

Reporter mika.koskelainen@sr.se
0498 - 20 32 54


Avgift för avgas
Den 3:e januari införs trängselavgift för de bilister som kör i Stockholms innerstad. Meningen är att avgiften ska göra att färre kör bil i centrala staden. Men hur blir det för alla gotlänningar och andra som kanske bara ska passera Stockholm på väg igenom? Måste man betala för det?

Reporter lars.eskelind@sr.se
0498 - 20 32 47

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".