ETER onsdag 21 december

Zlatan till Gotland
I sommar avgörs fotbolls-VM och det svenska fotbollslandslaget kommer att ha sin VM-uppladdning på Gotland. Under fyra dagar i maj nästa år kommer laget att vara på ön. Johan Lindvall från Svenska spel presenterade nyheten idag.

Reporter owe.jarlo@sr.se


Enes bröd....
Vid årsskiftet stängs Systembolagets butik på stora torget i Visby. Det har vi berättat om tidigare. Men nu står det också klart att tre anställlda tvingats sluta - eller snarare att de själva valde att sluta. Och tack vare att de tre sa upp sig själva så räddade de heltidsjobben åt de andra anställda i systembolagets innerstadsbutik. Den enes bröd den andres död.

Reporter eter@sr.se


Håll käften, sa prästen
Vad får man säga i kyrkan?
Ämnet aktualiserades efter att en präst på Gotland i samband med en avslutning i kyrkan bad åhörarna att hålla käften när det blev lite stökigt. Domprosten Ove Lundin kommenterar händelsen.

Reporter patrik.widegren@sr.se


Norge saknar myntet
Ett gammalt norskt mynt som hittats på Gotland har nu hamnat i fokus. Myntet är från vikingatiden och hittades i Tingstäde 1966, men finns nu på myntkabinettet i Stockholm. I Norge är det här myntet en nationalsymbol och några ledande norska kulturpersonligheter har nu skrivit till svenska kungen och vill att det ska flyttas till kulturhistoriska museets samlingar i Oslo. Kenneth Jonsson är professor i numismatik, vetenskapen om mynt.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Länsförsäkringar säljer
Försäkringsbolaget Länsförsäkringar har beslutat att de säljer sina fastigheter på Gotland. Här hör ni säljaren Peter Lindvall, Länsförsäkringar och köparen Tino Goetze.

Reporter patrik.widegren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".