ETER torsdag 22 december

Flygskatt - nej tack
Nästa sommar kommer det att bli dyrare att flyga. Regeringen och samarbetspartierna vill införa en flygskatt som ska gå till att förbättra miljön. Men lagen kommer att slå olika för olika delar av landet. För Gotlands del innebär det att det blir skatt på flygbiljetter från Gotland, men det blir ingen skatt för den som flyger hit. Conny Bohlin är vd på Gotlandsflyg och han är inte alls nöjd.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Då (m) - nu (s)
Före detta moderata kommunpolitikern Birgitta Eriksson lämnade moderaterna i slutet av sommaren och nu har hon istället gått med i socialdemokraterna istället. Här hör ni henne själv ge orsaken och även ledarskribenten Håkan Ericsson, Gotlands Folkblad (s) kommenterar.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Julgranar i massor
För några veckor sedan varnade vi för att julgranarna kan komma att ta slut. Men det finns granar bara man är lite påhittig och ser till alla de alternativ som finns. Eter har besökt granodlaren Patrik Eriksson.

Reporter tomas.ardin@sr.se


En frälsare snart född
Julen är en av de allra största högtiderna inom kyrkan. Vi åkte till Hemse kyrka och pratade med Kyrkoherden Karin Hjort om julen och dess betydelse.

Reporter patrik.widegren@sr.se


Pruta på julklappen
För den som har för lite pengar kan det löna sig att försöka pruta när man köper sina julklappar. Är det möjligt? Eters reporter Tomas Ardin gjorde ett försök i de gotländska butikerna.

Reporter tomas.ardin@sr.se