Rivna bodar i Ygne fiskeläge.

ETER onsdag 28 december

De gamla fiskebodarna rivs
Vid Ygne fiskeläge rivs nu de gamla bodarna och ersätts av nya modernare hus. Den nye ägaren har sagt upp arrendeavtalen med de gamla hyrestagarna och bygger nya bodar.
Bitterheten är stor hos de som nu tvingas lämna sina fiskebodar.

Reporter tomas.ardin@sr.se


Dramat inom filmen
Tidigare i höstas kom en högskoleuppsats som handlade om att satsningen på film i Fårösund inte är så framgångsrik som den skulle kunna vara. Brist på samordning och brist på kompetenta beslutsfattare inom branschen och inom kommunen, var några exempel på kritiken. Den bilden stärks nu ytterligare av att filmkommisionären Anna-Karin Sandström har sagt upp sig. Hon har känt sig motarbetad av kommunens kultur- och fritidsförvaltning och ifrågasatt av filmfolket i Fårösund.

Reporter katarina.hedstrom@sr.se


Samtalsgrupperna som tog slut
Efter tsunamikatastrofen bildades särskilda samtalsgrupper dit drabbade kunde gå för att träffa andra och tala om sina upplevelser. Men så särskilt många samtal blev det inte. Hör prästen Julius Mehler och Göran Robsarve från röda korset analysera varför.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Vinnande signatur
Tidigare i år utlyste Europeiska Radiounionen en tävling för att få en ny signatur till sina gemensamma radiosändningar - och vinnaren är utsedd: Det blev 44-åriga Annelie Nederberg, som för närvarande studerar på Tonsättarskolan i Visby.

Reporter lars.eskelind@sr.se
Extra tack till Fredrik Emmerfors på P2’s mitt i musiken som gjorde intervjun.


Slut med osanna lockpriser
Under onsdagen kom beskedet att flygbolagen efter nyår inte får använda ett fåtal biljetter som lockpriser i sin marknadsföring - utan måste vara tydliga med hur många billiga biljetter som verkligen finns. Det är Konsumentverket som slår fast det i riktlinjer som gäller från första januari. Peter Browall är marknadsförings och föräljningschef för Skyways i Stockholm och säger så här om de nya reglerna:

Reporter annika.ostman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".