Snön dominerar på Gotland

ETER torsdag 29 december

Snö och åter snö
Snö och hårda vindar under förmiddagen satte sin prägel på landskapet under torsdagen och Eters reporter tog sig ut i vinterlandskapet för att se hur vädret påverkar hur vi kör på vägarna.

Reporter tomas.ardin@sr.se


Skotta rätt
Hur ska man göra för att skotta snö på ett ergonomiskt sätt, så att man inte får så ont i ryggen? Vi tog hjälp av en sjukgymnast och en snöspade. 

Reporter annika.ostman@sr.se


Information efterlyses
Under onsdagskvällen blev halva Gotland strömlöst, men det var svårt för gotlänningarna att få information om hur länge avbrottet skulle vara - Geabs telefoner ringdes varma och företaget hann inte uppdatera sin information. Varför kan Geab inte hitta lösningar på detta ständigt återkommande informationsproblem? Anders Öberg på Geab ger svaren.

Reporter annika.ostman@sr.se


King kong är kung
Jul- och nyårshelgen är av tradition en filmrik tid. Nya biofilmer släpps lagom till jul och det finns mer tid att gå på bio. Svenska bio’s platschef Claes Friberg berättar vad julhelgen betyder för besöksfrekvensen. 

Reporter lars.eskelind@sr.se


Ida är drottning
Gotlands bästa simmare på damsidan, Ida Sandin, är hemma på ön för julledigt. Vid ö-spelen i somras tog Ida fem guld och Eter träffade henne för att prata om simkarriären och hennes framtida satsningar.

Reporter tomas.ardin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".