Anja Pärson tävlar i Zagreb idag.

ETER torsdag 5 januari

Eter med Anja
En del av Eters sändningstid upptas idag av radiosporten som sänder VC-slalom från Zagreb där Anja Pärson ska visa vad hon går för. Återstår att se hur det går för Anja som får tufft motstånd av bland andra hemmafavoriten och födelsedagsbarnet Janica Kostelic.


Facket sätter bygge i blockad
Idag beslutade fackförbundet Byggnads att sätta bygget av 36 marklägenheter i Västerhejde i blockad. Anledningen är att ett polskt byggföretag som tillsammans med två svenska företag utför bygget, inte har tecknat kollektivavtal för sina anställda. Blockaden träder i kraft den 19:e januari, och om inget avtal tecknats innan dess så tror Byggnads att de ska kunna stoppa bygget. Gunnar Ericsson är förhandlingschef på fackförbundet Byggnads.

Reporter patrik.widegren@sr.se


De måste betala hyra för att använda sin egen scen
Slite intresseförening har byggt en egen scen i Hotellparken i Slite för att det ska finnas en lokal scen för olika evenemang. 300.000 kronor har det kostat och det blev möjligt tack vare sponsorer och ideellt arbete. Scenen invigdes sommaren 2004 och de sista arbetena blev klara under 2005. Men det har inte riktigt blivit som Slite intresseförening tänkte sig - scenen har inte använts speciellt mycket, på grund av kommunens avgifter. Lars-Inge Söderberg är ordförande för Slite intresseförening.

Reporter jonas.neumann@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".