Gutetränaren Stellan Carlsson och nyförvärvet Mikael Åskoogh

ETER måndag 9 januari

Premiärträning på konstgräs
Ikväll ska Visby Gute för första gången träna på den nya konstgräsplanen på rävhagen. Eter träffade tränaren Stellan Carlsson och nyförvärvet Mikael Åskoogh när de inspekterade planen.

Reporter patrik.widegren@sr.se


Få kockar - ingen soppa
I snart ett år har de letat efter en kock som kan laga asiatisk mat - men det verkar vara omöjligt att hitta någon. Här möter ni krögarparet som har två restauranger i Visby men bara en kock. Det finns ingen som kan det asiatiska köket.

Reporter jonas.neuman@sr.se


Svartkörningen ska minska
Den första januari infördes nya regler för den som ska ta körkort. Från nyår ska inte bara den som övningskör få utbildning - också den som sitter bredvid måste genomgå några tester innan man får börja köra. Regeländringen görs inte bara för att förbättra utbildningen, ett annat syfte är också att minska antalet svarta bilskollärare.

Reporter tomas.ardin@sr.se


Så mycket kostar ett körkort
Det finns privatpersoner på Gotland som har tillstånd att övningsköra med 30 elever utan att ha någon form av bilskoleverksamhet. Men det är kanske inte så konstigt att den som ska ta körkort anlitar en annan än de etablerade bilskolorna. Numera är det ganska dyrt att ta körkort. Vår reporter Tomas Ardin besökte Ann-Marie Björkman på Björkmans bilskola för att ta reda på vad det egentligen kostar.

Reporter tomas.ardin@sr.se


Lika men ändå olika
Ska du se Jerry Williams show på Borgen, Ringside, så kostar den 500 kr. I Varberg kostar samma föreställning från 60 spänn.

Reporter lars.eskelind@sr.se

Panelen...
...Hittar du i menyn till höger på sidan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".